#případová studie

RD DŘEVO: Nezouvejte se a vstupte!

Projít si vzorovou stavbu svého budoucího domova místnost po místnosti a nahlédnout do každého koutu. Takovou možnost teď mají zákazníci společnosti RD DŘEVO díky naší virtuální prohlídce. Na zpracování prohlídky s interaktivním půdorysem, který napomáhá orientaci v prostoru, jsme měli rekordně málo času. Užitek z něho dnes mají zákazníci i stavaři. Podívejte se, jak se nám to podařilo.

Publikováno 7. 4. 2022

Se společností RD DŘEVO jsme se poprvé setkali na online stavebním veletrhu v roce 2021. Specializují se na různé typy dřevostaveb – od hrubé stavby až po dřevěné interiéry pro hotely či penziony. Zkrátka tvoří krásné prostory, které je potřeba vidět.

Užitek pro laika i stavaře

Virtuální prohlídku vzorové dřevostavby jsme vytvořili tak, aby nabídla zákazníkovi autentický zážitek a stavaři detailní informace. Zákazník si může celý dům projít a každou  místnost si prohlédnout do posledního detailu. V rozbalovacím okně se pak nacházejí informace o typu prvku včetně technického výkresu, kde je vidět napojení na další konstrukce a skladby, což je pro stavaře velmi užitečná informace. Každý prvek má vlastní ikonu, takže je na první pohled jasné, že firma se nepostará pouze o hrubou stavbu, ale dokáže zázraky i v interiéru.

S interaktivní mapou se neztratíte

Klient si přál připojit k prohlídce i plánek stavby, aby byla patrná její rozloha a aby se návštěvník lépe orientoval v místnostech. Dodaný stavební výkres jsme překreslili do minimalistické podoby, která vizuálně ladila s prohlídkou. Mapa je interaktivní a funguje během prohlídky i jako navigace – kliknutím na bod v půdorysu se okamžitě přenesete do dané místnosti.

Virtuální prohlídka přístupná odkudkoliv

Pro RD Dřevo jsme připravili virtuální prohlídku určenou pro tablety a kiosky. Klient tak může prohlídku zákazníkovi ukázat kdykoliv a kdekoliv – třeba při obhlídce budoucího pozemku či na návštěvě v kanceláři. Nebo ji prezentovat přímo na veletrzích a akcích – ať už v tabletu či na televizních obrazovkách, a zaujmout tak kolemjdoucí návštěvníky.

Virtuální prohlídka je vaše 

Společnost RD DŘEVO si přála mít prohlídku na vlastním serveru. Proto jsme při dokončení připravili předávací balíček, který si mohli jednoduše nahrát na vlastní server. A vše běželo jako na drátku. V okamžiku, kdy bylo potřeba prohlídku upravit, zaslali jsme vždy aktualizovanou verzi a tu si klient jednoduše na serveru přepsal. 

Našim klientům však nabízíme ještě efektivnější řešení v podobě rychlého SSD serveru. Zkrátí se tak možná doba načítání virtuální prohlídky – naše servery jsou na rychlé přenosy připraveny. 

Spousta funkcí, a přitom tak málo času

Standardně nám příprava kompletní virtuální prohlídky zabere asi 2 týdny, pokud není potřeba přidávat další funkce. To ale nebyl případ prohlídky pro RD DŘEVO, do níž jsme integrovali virtuální půdorys a zlepšovali celkovou responzivitu. A zvládli jsme to za pouhých 18 dnů. O to víc nás potěšilo závěrečné hodnocení.

„Zpracování prohlídky jsme požadovali ve velmi krátkém časovém úseku. Komunikace byla pohotová, profesionální a celková prohlídka dokázala vyjádřit podstatné informace,“

Němcová Tereza, RD Dřevo (RD Design)

Podívejte se sami!

Ukázky naší práce