#případová studie

Případová studie ABB: HR Virtuální prohlídka v akci

Moderní robotická pracoviště, která obsluhují zruční zaměstnanci – prostě mírumilovná symfonie člověka s technologií. Takový výjev byla škoda schovávat za zavřenými dveřmi společnosti ABB Jablonec. Zvlášť když firmě specializované na výrobu domovních elektroinstalací chyběli zaměstnanci. A tak jsme dveře otevřeli naší virtuální prohlídkou.

Publikováno 20. 5. 2022

Společnost ABB působí na trhu digitálních technologií od roku 1970. Za tu dobu si získala nejen zákazníky po celém světě. Pro to brněnské jsme jen o pár měsíců dříve připravili gigantickou virtuální prohlídku s více než stovkou panoramat (míst). Jablonecká pobočka se ale rozhodla jít jinou cestou – do svých krásných prostor totiž chtěli přilákat hlavně nové zaměstnance a tak jsme hledali způsob, jak koncept ještě vylepšit.

Prohlídka, která pomáhá HR oddělení

Projekt pro jabloneckou pobočku ABB byl pro nás v mnoha ohledech výzvou. Zvládli jsme se s ním však poprat se ctí a vyvinuli jsme kreativní prohlídku, která návštěvníky baví. A to především díky akčním video záběrům, na kterých je možné vidět, co obnáší práce každé pozice ve výrobě. Podívejte se a přesvědčte se sami – a pokud vás třeba zaujme konkrétní pracovní pozice, stačí si rozkliknout infobod a dozvíte se o ní vše potřebné.

Co na to říká klient? 

Ráda bych Vám poděkovala za naši spolupráci na virtuální prohlídce, zatím máme pouze kladné ohlasy a pěvně věřím, že to tak i zůstane.

Eva Pešíková - Marketing Communication Specialist

Podívejte se na virtuální prohlídku  

Panoramata se špetkou živé akce

Výroba ve zdejších moderních halách je do velké míry automatizovaná. Při prohlídce objektu jsme se tak na každém kroku setkávali s unikátními robotickými pracovišti. A tak jsme si společně s klientem řekli, že bude nejlepší ukázat roboty i zaměstnance v pohybu. Navrhli jsme pořízení krátkých videí, která by byla součástí statické panoramatické fotografie. Klientovi se nápad velmi líbil...



Fotka z natáčení pro ABB Jablonec

Simultánní fotografování a natáčení 

Jak nafotit statické panorama a zároveň ze stejného úhlu pořídit video? Speciálně pro projekty tohoto typu jsme vyvinuli využití dvou kamer tak, aby nedocházelo k tzv. chybě paralaxy a mohli jste si v prohlídce rozpohybovat jednotlivé segmenty. Dosáhli jsme tak efektu 360 stupňového videa bez snížení kvality prohlížení (rozpohybují se pouze části, které chceme). To klient velmi ocenil a díky tomu jsou prostory krásně čisté a reprezentativní. 

Kromě technologické výzvy jsme se ale museli poprat i s tou organizační. Zaměstnanci byli předem instruováni, aby věděli, s čím počítat. Natáčeli jsme je při práci a nezapomněli jsme v akci natočit i samotné roboty včetně detailů. Nakonec jsme pořídili tři verze záběrů, aby bylo z čeho vybírat.

 Texty si klient opět upravoval naživo

Naše zkušenost s ABB v Brně nám pomohla v tvorbě optimálního worfklow při vkládání textů do virtuální prohlídky. Opět jsme využili tabulku v Google Sheets, kterou jsme pomocí JavaScriptu propojili s prohlídkou. Jakékoliv úpravy textů, které klient sám provedl, si tak mohl během několika vteřin zobrazit ve virtuální prohlídce. Doplnit si mohl nadpisy videí, názvy jednotlivých lokací i jejich stručný popis. A samozřejmostí byla anglická mutace.

Ukázka vkládání textu do prohlídky

Interaktivní mapa přímo v prohlídce

Klient chtěl do prohlídky vložit také interaktivní půdorys, díky němuž bude návštěvník vědět, ve které budově se zrovna nachází. Zaslaná data v DWG jsme upravili, sladili s vizuálním stylem klientovy CID a vložili do prohlídky. Při virtuální procházce rozsáhlými výrobními prostory se tak už nikdo nikdy neztratí.

Ukázka mapy v prohlídce

 

Podívejte se na prohlídku

Ukázky naší práce