Co je to virtuální prohlídka?

Jedná se o ucelené fotografické prezentace skládající se z 360x180° panoramatických fotografií. S každým záběrem můžete libovolně otáčet a vidíte tak vše okolo sebe. Virtuální online prohlídky jsou nejlepší možností, jak prezentovat jakýkoliv prostor.

Publikováno 27. 7. 2021

Virtuální prohlídky najdete v oblasti školství, turismu, ve firemním sektoru a při prezentací hotelů či nemovitostí nebo i sociálních služeb. Jejich kvalita se odvíjí jak od technického zpracování - absence zlomů, dostatečné rozlišení, detaily, kontrast - tak od celkového spojení jednotlivých záběrů. Funkční celek zajistí, že se návštěvníci dozví přesně to co hledají a v prohlídce se neztratí. Naše interaktivní prohlídky tvoříme tak, aby byly responsivní, precizně optimalizované, průchodné a pokud možno reprezentovaly vaši značku podobně jako web nebo profily na sociálních sítích.

Co je to interaktivní virtuální prohlídka od Virtual Visit?

Virtual Visit nabízí nejlépe optimalizované prohlídky v ČR a to díky tomu, že je tvoříme společně s našimi vývojáři.
Prohlídky od Virtual Visit obsahují mluvený komentář, který skvěle doplňuje informativní charakter prohlídek. Zároveň je možné přidat velké množství interaktivních prvků, jako například krátká videa, extra fotografie či celé galerie.
U nás ve Virtual Visit chápeme individuální potřeby každého klienta, a proto dáváme důraz na jedinečnost každé prohlídky. Pro naše zákazníky jsme schopni upravit grafiku na míru nebo přidat herní prvky jako kvízy a jiné mini hry, přidat možnost zhasnutí světel nebo ukázat Milešovku v různých ročních obdobích.
Zrovna na vyobrazení Observatoře Milešovka jsme obzvlášť hrdí. Pro její focení jsme využili techniku aerial photography, tedy focení pohledu ze vzduchu za využití dronu.
Prohlídky od Virtual Visit můžete mít na vlastním serveru, jakmile je tedy jednou hotovo, nic dalšího neplatíte. Samozřejmostí je i možnost mít prohlídku hostovanou přímo u nás. Dlouhodobá podpora od nás je k dispozici. 
Máme zkušenosti jak s tvorbou malých prohlídek, tak i s většími projekty, jako byla prohlídka pro Nutrend World v Olomouci. Ta čítala přes 100 panoramat.

Co interaktivní virtuální prohlídka od Virtual Visit není?

V našich prohlídkách nenajdete zmatené procházení prázdných chodeb a kumbálů s košťaty tam a zpět bez jakéhokoliv smyslu. Neděláme “klasický” Google Street View nebo 3D skeny budov. Takové prohlídky možná dokáží zprostředkovat nějaký obrázek o budově či prostoru, podle nás ale selhávají ve své marketingové funkci. Procházky skrz takové prohlídky zkrátka nikoho neohromí.
Naše prohlídky nevyužívají dnes už zastaralý Adobe Flash, ale moderní formát HTML5 - máte tedy jistotu, že se správně zobrazí na všech zařízeních. Jsou také plně responzivní a optimalizované.
Nenabízíme ani šablonovité řešení bez možnosti úprav. Každá zakázka má jiné požadavky a my se jim vždy snažíme vyhovět. Grafická úprava jednotlivých prvků jako tlačítek, šipek a bublin k tomu rozhodně patří. Dále je také potřeba zmínit, že u některých dodavatelů máte nižší pořizovací náklady, ale pak se pro vás mohou stát provozní měsíční náklady noční můrou. U nás je možné sice virtuální prohlídku také hostovat, ale je plně ve vašich rukou. 

Chci se dozvědět víc

Ukázky naší práce