#případová studie

NUTREND: Nejen výroba proteinových tyčinek...

I česká firma může dobýt svět. Potvrzuje to společnost Nutrend, která je lídrem trhu s produkty sportovní výživy a výrobky dodává do 60 zemí světa. Tempo jejího růstu bylo závratné – v olomoucké pobočce nejdřív vznikla výrobní továrna, pak administrativní budova a následně i hotel. Klient chtěl ukázat, jak toto obří mraveniště vypadá, a proto nás oslovil k tvorbě virtuální prohlídky. Povedlo se – od uvedení první verze v roce 2019 prohlídku navštívilo přes 8 000 lidí.

Publikováno 7. 4. 2022

Podívejte se na virtuální prohlídku

Prvním zadáním bylo vytvořit prohlídku administrativní budovy a hotelového komplexu s restaurací. Prostory byly nové, krásné a exkluzivní – zkrátka radost natáčet. Dali jsme si proto záležet na zachycení čistého moderního designu. Vedení firmy poté rozhodlo, že podobnou virtuální prohlídku si zaslouží i prostorná výrobní hala.

Rozdělení prohlídky

Virtuální prohlídka s tváří firmy

Aby virtuální prohlídka ještě lépe odrážela firemní identitu Nutrend, požádal nás klient o grafickou úpravu uživatelského rozhraní. Aktualizovali jsme typografii, ikony a barevnost prohlídky - ve výsledku jsme ještě víc umocnili celkový dojem z virtuální prohlídky. A samozřejmostí byla responzivita prohlídky na mobilních zařízeních. Díky těmto úpravám můžeme mluvit o virtuální prohlídce na klíč.

Ukázka grafické úpravy rozhraní

Obrovský komplex, ve kterém se neztratíte

Celá prohlídka obsahuje okolo 130 panoramatických záběrů. Hlavní výzvou bylo zpracovat vše přehledně, aby se návštěvník snadno orientoval. Navrhli jsme tři základní části – administrativní, výrobní a hotel s wellness. 

Každou z částí jsme pak rozdělili na okruhy, mezi kterými se návštěvník může jednoduše přemisťovat. Pomocí dvou kliků se ocitl v privátním wellness nebo v open space grafického oddělení administrativní budovy. Podařilo se nám tak splnit zadání – přehledně ukázat rozsáhlý komplex a současně nezahltit návštěvníka, který přišel omrknout jenom výrobu či hotel.

Záběr na celek a jednotlivé okruhy

Virtuální prohlídka, kde nezabloudí ani cizinec

Nutrend má zákazníky ve více než 60 zemích, takže bylo nezbytné, aby virtuální prohlídka plnila reprezentační účely i v zahraničí. Klient nám dodal podklady přeložené profesionálními překladateli a tvorba anglické mutace pro nás byla o to jednodušší.

Velké komplexy vyžadují novou perspektivu

Rozsáhlé komplexy budov natáčíme zvenčí pomocí dronu. Dokážeme tak perfektně zachytit mohutnost staveb. Interiéry těchto budov zase fotíme pomocí teleskopického stativu s fotoaparátem na dálkovou spoušť. Díky těmto nástrojům dokážeme pořizovat záběry i v budově z výšky čtyř metrů, což jsme využili i při tvorbě prohlídky skladu s vysokými stropy. Návštěvníci se tak mohou po komplexu pořádně porozhlédnout.

letecký pohled na komplex Nutrend

Prohlídka, ze které byl klient nadšený

I přes velký počet záběrů jsme minimalizovali dobu načítání prohlídky na pár vteřin – přesvědčte se sami. Klient obdržel virtuální prohlídku na míru, která perfektně prezentuje jeho nové prostory. A přestože je velmi komplexní, orientace v ní je jednoduchá. Podtrženo, sečteno – výsledek se podařil, což nám potvrzují i statistiky návštěvnosti.

Přesvědčte se sami!

Ukázky naší práce