#případová studie

Case study: Virtuální prohlídka jedné z největších zdravotnických škol v ČR

Gymnázium, lazaret, útočiště sovětských vojáků a zase škola – na pražské ulici Zdravotnická stojí od roku 1939 zajímavá funkcionalistická budova s bohatou historií, kde dnes studuje 1200 budoucích zdravotnických pracovníků. Díky naší virtuální prohlídce se návštěvník podívá nejen do učeben, ale třeba i do unikátního dřevěného kinosálu!

Publikováno 3. 4. 2024

V jedné budově se nacházejí hned dvě školy – Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická. Proto bylo potřeba vytvořit řešení na míru a k celé prohlídce přistoupit inovativně. 

Abychom uspokojili požadavek klienta a usnadnili budoucím uchazečům orientaci, rozdělili jsme prohlídku na dva samostatné okruhy, které od sebe přehledně odlišují dvě kontrastní barvy. Při přechodu z jedné školy do druhé se tak změní celá barevná paleta prohlídky. A návštěvník jasně ví, že se ocitl v jiném prostředí. 

Bude z vás sestřička nebo nutriční asistent?

Než se návštěvník vydá do útrob školy, může se přehledně dozvědět víc o nabízených oborech. Vedení školy požadovalo, aby byla prohlídka rozdělena i podle nabízených studijních oborů. 

Proto jsme vytvořili ikony na míru každému oboru, které od sebe navíc odlišují obory SŠ a VOŠ. Když se pak vydáte na virtuální procházku školou, ikony vás prostorem navedou spolehlivěji než turistické značky. 

Copywriting s maximální péčí

Každý záběr doprovází komentář v textové i mluvené podobě. A jejich tvorbě jsme věnovali maximální pozornost a péči. Obsahují všechny potřebné informace, které se snadno poslouchají a jednoduše čtou. To už je takový náš standard. 

Tady jsme však šli ještě o krok dál – klient si přál mít u každého oboru jasně viditelné informace pro uchazeče. Texty jsme proto rozdělili do 3 částí – první se objeví při najetí kurzorem myši na ikonu oboru jako krátký sloupek. Rozsáhlejší informace najde uchazeč v menu se záběry. A informační zajímavosti jsme zařadili do grafických bublin. 

Interaktivní prvky s profesionálními fotkami

Je to praktické a sdělí to spoustu informací. Proto do každé prohlídky zařazujeme i profesionální fotografie včetně panoramatických fotek, které zachycují každodenní fungování školy. Návštěvník prohlídky si tak může rozkliknout další interaktivní prvek, který ho z kinosálu postaví přímo na prkna jeviště.

Z webu do prohlídky jediným kliknutím

Kromě zmíněných odkazů na jednotlivé obory, je tak samozřejmě zajištěno i opačné propojení. Návštěvník webu klikne na tlačítko virtuální prohlídky a mrknutím oka se přenese do učebny somatologie či na studijní oddělení. 

Virtuální prohlídka

Ukázky naší práce