#sociální služby

Projekt Domovyok.cz v TOP výběru Kentico

Když nás Olomoucký kraj oslovil, že by chtěl přepracovat stránky nabízející sociální služby, věděli jsme, že před námi stojí výzva. A taky úkol, který má velký potenciál a smysl. Nyní, rok a půl po spuštění, firma Kentico naši práci ocenila – projekt domovyok.cz vybrala do rubriky Site of the month.

Publikováno 8. 4. 2022

Jsou projekty, které nás těší dvojnásob – nejenže máme radost z dobře odvedené práce, ale hřeje nás, že usnadňujeme život lidem v nelehké situaci. Pro Olomoucký kraj jsme vytvořili domovyok.cz – web pro zájemce o sociální služby, který funguje jako praktický rozcestník při výběru sociálních služeb. Umožňuje lidem snadno a jednoduše najít tu správnou službu pro své blízké. 

Celý projekt jsme ve spolupráci s kolegy z PUXdesign postavili na CMS Xperience od firmy Kentico, která naši práci zařadila do únorové rubriky Site of the month.

V čem náš projekt vyniká

Tématem únorové soutěže byla přehlednost pro editory. Webovky domovyok.cz získaly plusové body za jednoduchou správu obsahu. Úředníci a zaměstnanci státní správy mohou stránky jednoduše aktualizovat a editovat, aniž by je to zdržovalo od každodenní agendy a jednání s klienty. Další plusové body web získal za přehlednost pro návštěvníky. Stačí pár kliknutí a lidé snadno najdou informaci, kterou hledali. 

homepage domovyok.cz

Na virtuální návštěvu domova

Jak to tam asi vypadá? Jaká je tam atmosféra? Bude se tam mým blízkým líbit? Spoustu těchto otázek jsme potenciálním zájemcům o sociální služby dokázali zodpovědět naší virtuální prohlídkou

Návštěvníci si na hlavní stránce vyberou oblast sociálních služeb. Poté zvolí jednu z mnoha organizací Olomouckého kraje – pro většinu z nich jsme vytvořili virtuální prohlídku. Lidé tak mohou do zařízení nahlédnout a virtuálně jej navštívit z klidu a pohodlí svého domova. Díky responzivitě se jim prohlídky snadno načtou na jakémkoliv zařízení – počítači, mobilu i tabletu.

ukázka karet

Web státní správy, kde najdete, co hledáte

Není žádným tajemstvím, že weby státní správy bývají robustní a nepřehledné. S pomocí pokročilých možností systému Xperience se nám podařilo velké kvantum informací zpřehlednit, protože o to přece při hledání informací jde. 

Filtrace, mapy a hledání patří k funkcionalitám, které se webech státní správy často nevidí. Což je velká škoda a my jsme rádi, že můžeme situaci v Česku postupně zlepšovat. Lidé hledající nejlepší sociální službu pro své blízké to určitě ocení.

ukázka mapy a filtrace

Domovyok.cz jsou prostě srdcovka

Dost času sice trávíme za počítačem – programováním, designem a postprodukcí. S každým projektem ale vyrážíme také do terénu, abychom se seznámili s prostředím, nafotili prostory a promluvili si s lidmi, kterým má naše tvorba zjednodušit práci. Občas se tak setkáme s klienty, kde vidíme, jak velký smysl a užitek naše práce může mít. Jak jim naše virtuální prohlídky a webové stránky reálně pomáhají v nelehkých životních situacích. A za takové klienty jsme vděční.

Chci se podívat na portál

Ukázky naší práce